Speidel balonlu presler yüksek kalitede, aroması bozulmamış meyve ya da üzüm suyu elde etmek için kullanılmaktadır. Geleneksel pistonlu ya da mekanik preslere göre işlem hızı ve başarısı şaşırtıcı derecede yüksektir. Dünya'nın en yüksek kalitede üretim yapan şarap, meyve suyu, sirke vb üretim tesisleri aroma kalitesi ve sıkım başarısı sebebiyle balonla sıkıştırma yöntemini kullanmaktadır.
Speidel Balonlu Preslerde merkezden dışa doğru sıkıştırma yapılır. Bu sayede meyve üst üste binerek "blok" oluşturamaz ve oldukça hızlı ve yüksek başarıda sıkım sağlanır.
En ideal meyve sıkma sonucu için öncesinde Speidel Meyve Öğütücü ya da üzüm sıkımı için Grifo Üzüm Sap Alma ve Taneleme Makineleri kullanılmalıdır.
Balon kauçuk sönük haldeyken önce özel filesi ardından üzüm, meyve parçaları doldurulur.
Kapak ile mekanizma kapatılır ve kilitlenir.
Su hortumu mekanizmanın alt kısmından bağlanır ve su açılır. (Şebeke suyuyla çalışan bir sistemdir.)
Suyun dolmasıyla şişmeye başlayan kauçuk balon meyve tanelerini sıkıştırır ve delikli paslanmaz çelik tahliyeden meyve suyu tahliye edilir.
Çıkan su boşaltma vanası yardımıyla bir kaba dökülür.
Meyveler 360 derece açıyla basınca maruz kaldığı için presleme oldukça kısa sürer ve yüksek başarıda sıkım gerçekleşir.
Almanya Speidel Üretimi
Yüksek kalitede meyve suyu
Tamamen paslanmaz
Zor ayarlara gerek kalmadan kolay kullanım
Geleneksel preslere göre hızlı işlem
Teknik Özellikler
Menşei Almanya
İş Hacmi 20 Litre
Enerji Kaynağı Maksimum 3 bar şebeke suyu basıncı
Özellik Sıçrama koruması
Model 22620-01